Café åbning
Aug
21
3:00 PM15:00

Café åbning

Onsdag den 21. august 2019 kl. 15-18 slår vi dørene op til kultur- og erhvervshuset Work2gethers arbejdscafé.

Kig ind til talk, netværk og lækker musik. Få lidt godt til ganen, mød potentielle samarbejdspartnere og oplev rammerne i arbejdsfællesskabet og i vores arbejdscafé.

Talk: Permakultur, fællesskab og sanser

Du kan bl.a. møde:

Katrine Bach Hansen & Anders Højlund Andersen - Øhave
Flemming Schiøtt Hansen - Stedsans in the woods
Sine Klejs Gren - Holy Bean

Vi glæder os til at se dig til en festlig forsmag på Svendborgs nye arbejdscafé.

Det er gratis at deltage, men af hensyn til praktikken bedes du tilmelde dig her https://work2gethercafe.nemtilmeld.dk/1/

View Event →
Lad bogdrømmen lette
Jun
16
12:00 PM12:00

Lad bogdrømmen lette

Christina Englund er en af de bedste, danske undervisere i kreativ skrivning og skønlitterær fiktion. Hendes bøger er udgivet på Gyldendal gennem en årrække. Hvis bogdrømmen skal have vinger kræver det arbejde, sparring og gode råd. Christina Englund sætter dig i gang på denne intensive skriveeftermiddag fra 12-16. Måske sætter hun gang i din sommer-roman…

Billetkøb her: https://litteraturhus-svendborg.billet.dk/

View Event →
Drømmen om Amerika
May
21
7:00 PM19:00

Drømmen om Amerika

Historien om One Dollar Man er selve den amerikanske drøm. En dansk cykelsmed, der blev præsidentens rådgiver i USA. Nyd en aften i godt selskab med en god historie, en dygtig forfatter og de jordnære dramaer. Forfatter Ole Sønnichsen i samtale med Anna Holmgaard om livet ’overthere’ for de danske immigranter.

Billetkøb her: https://litteraturhus-svendborg.billet.dk/

View Event →
Kirsten Jacobsen - Fra Mærsk til Trier
May
6
7:00 PM19:00

Kirsten Jacobsen - Fra Mærsk til Trier

Foredrag og samtale i Litteraturhuset med Kirsten Jacobsen, der fortæller om sin stærkt roste Mærsk McKinney-Møller-biografi og øvrige bøger om store danske profiler. Mærsk McKinney Møller, Mads Øvlisen, Erik Clausen, Thomas Helmig, Peter Aalbæk, Lars von Trier, Jørgen Ejbøl...  

Billetkøb her https://litteraturhus-svendborg.billet.dk/

View Event →
Inspirationsdag - Innovative Kulturkoncepter
Mar
12
9:00 AM09:00

Inspirationsdag - Innovative Kulturkoncepter

Kulturregion Fyns projekt Innovative Kulturkoncepter har til formål at styrke de fynske kulturinstitutioner og kulturaktørers mulighed for at udvikle nye typer af kulturkoncepter i tæt samarbejde med aktører fra erhvervslivet. Nye visionære kulturkoncepter, der kan supplere og højne kvaliteten af de eksisterende kulturtilbud på Fyn.  

Sammen skal kulturinstitutioner, kulturaktører og erhverv udvikle og udtænke kulturkoncepter, der eksempelvis kan gøre et svært tilgængeligt eller underbelyst emne, stofområde eller en genre mere inspirerende og relevant for et moderne og voksent publikum.  

På inspirationsdagen kan du blandt andet møde Esben Østergaard, grundlægger af Universal Robots og kreativ direktør, debattør og tv-vært Christian Have. 

Læse mere her: https://www.facebook.com/events/2075681952523291/

Tilmelding her: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=95mojztn63

View Event →
Officiel åbning af Work2gether i Tinghuset
Mar
1
3:00 PM15:00

Officiel åbning af Work2gether i Tinghuset

Åbningsprogram: X-TALKS, oplæg og livemusik til åbningen af Work2gether i Tinghuset

Af hensyn til praktiken er det vigtigt at du tilmelder dig her - det er helt gratis https://work2gether.nemtilmeld.dk/1/

Det er med stor stolthed, at Work2gether nu er klar med programmet til den officielle åbning af Tinghuset den 1. marts 2019 kl. 15.00-18.00. Programmet byder på officiel åbning ved bl.a. borgmester Bo Hansen, pilottest af dialogkonceptet X-TALKS, oplæg samt livemusik med Tom Bjerg og band.

Mød spændende lokale aktører fra kultur og erhvervsliv, lokal kunst, design og kreativitet, for ikke at glemme de første virksomheder i Work2gether, der giver smagsprøver på deres kompetencer. Oplev gæster fra Heartland, FilmFyn, KulturERhverv, Volume og Restart Svendborg, som udover at følge udviklingen af det nye arbejds- og erhvervsfællesskab i Tinghuset leverer verbale indspark, når Work2gether tester dialogkonceptet X-TALKS i Tingsalen.

Der vil være lidt godt til ganen, leveret af Kunstbryggeriet Far & Søn, Økologisk Vinimport Svendborg og Øland.

View Event →
Talk - USA VS. NORDKOREA
Feb
3
1:00 PM13:00

Talk - USA VS. NORDKOREA

Supermand! Ham kender du. Eller gør du? Hvad betyder en mand som ham mon for amerikanernes selvforståelse? Hvilken betydning har tegneserien overhovedet haft i USA? Måske er det ren propaganda … Det er det i hvert fald i Nordkorea, hvor regimet bruger mediet som et værktøj til at understøtte det totalitære styre.

Tegneserier er mere end simpel underholdning, og det er lige præcis det Martin Petersen og Dennis Jacob Rosenfeld prøver at gøre dig klogere på. Måske er tegneserier ligefrem farlige? Interviewer Christian Monggaard, filmredaktør på Information.

View Event →
talk - KULØRT VIDENSKAB
Feb
3
11:00 AM11:00

talk - KULØRT VIDENSKAB

EN TALK MED FRANCES A. ØSTERFELT OG LISBETH VALGREEN. INTERVIEWER CHRISTIAN MONGGAARD.

Hvad har radium og grønlandsk jagt til fælles? Begge dele optræder som vigtige emner i en tegneserie. Godt nok i hver deres album, men forfatterne har den samme mission. De vil gerne formidle forskning bredt og til et andet publikum end det sædvanlige.

Hvad er det billeder kan, når de bliver sat sammen i sekvenser og bliver til en tegneserie? Det forsøger Frances Østerfelt og Lisbeth Valgreen at nærme sig i denne talk om kulørt videnskab. Interviewer Christian Monggaard, filmredaktør på Information.

View Event →
SKETCH FIGHT NIGHT
Feb
2
8:00 PM20:00

SKETCH FIGHT NIGHT

Flere af Danmarks bedste tegnere sætter hinanden stævne i denne nervepirrende dyst. De to holds kaptajner vælger, hvem der skal tegne hvilke opgaver. Hvem skal hjembringe vinderbæltet i år? Jannik Broz fra Tegnefestival leder slagets gang, og du bestemmer, hvem der har den skarpeste pen.

View Event →
GRØNLANDS FORHISTORIE I TEGNESERIEFORM
Feb
2
3:00 PM15:00

GRØNLANDS FORHISTORIE I TEGNESERIEFORM

Tegner og illustrator Nuka K. Godtfredsen har netop afsluttet et 12 år langt projekt med at formidle Grønlands forhistorie i tegneserieform. Det er blevet til fire flotte album, som alle er blevet til i tæt samarbejde med arkæologer og historikere på Nationalmuseet.

Nukas detaljerede akvareller viser de mange fund, genstande og fundsteder, som er vigtige brikker i arkæologernes fortolkningen af fortiden.

Kom og hør tegner Nuka K. Godtfredsen og Lisbeth Valgreen, der er forfatter på de sidste to bind, fortælle om arbejdet med at transformere svært fagligt stof til tegninger bundet sammen af historiske fortællinger.

View Event →
Talk - PIXEL, KØN OG KVINDEKROP
Feb
2
1:30 PM13:30

Talk - PIXEL, KØN OG KVINDEKROP

Vi ved det godt: Heltinder går i stramtsiddende latex og mænd har store sværd og tunge rustninger. Sådan er stereotyperne tit i blade med superhelte og i populære computerspil. Men behøver det være sådan, og hvad kan vi gøre for at rykke ved det billede?

Spiludvikler Andrea Brasch og tegneserieskaber Signe Parkins diskuterer, hvorfor det er vigtigt at flytte blikket og udfordre stereotyperne. Interviewer Marianne Eskebæk Larsen, formand for Dansk tegneserieråd.

View Event →
KVINDEUNIVERSER PÅ SPIL
Feb
2
12:00 PM12:00

KVINDEUNIVERSER PÅ SPIL

Kom og hør Andrea Brasch fra Lovable Hat Cult fortælle om et alternativ til den traditionelle spilbranche. Her sættes der spot på en vigtig diskussion om, hvad intime kunstspil kan, og ikke mindst spil med erotisk indhold, med kvinder og lyst i fokus.

View Event →
Retro gaming
Feb
2
to Feb 3

Retro gaming

Glæd dig til at spille på maskiner fra dengang mor havde fletninger og far var dreng, hvor du spillede med joystick, spillene var på kassettebånd, og de sagde bib-bib.

I Retro Gaming zonen kan du spille på konsoller og spilmaskiner som Pong spil, Commodore 64, Nintendo Nes, Playstation 1, og Atari 2600 og Super Nintendo.

Tag ungerne under armen og vis dem, at spil ikke altid skal være online for at være cool.

Billedkreditering: Fagfotografen

View Event →
CREATORS CORNER & THE ANIMATION WORKSHOP
Feb
2
to Feb 3

CREATORS CORNER & THE ANIMATION WORKSHOP

Smut forbi Creators Corner i løbet af festivalen og mød nogle af alle de dygtige kunstnere, der gæster Svendborg Graphic 2019. Her vil der være mulighed for at få en hyggelig snak, få en signering og købe lidt lækkert til samlingen. Uanset om du er til zines, fine illustrationer eller lækkert merchandise.

Billedkreditering: Pernille Ørum

View Event →
SPIL FRA LOVABLE HAT CULT
Feb
2
to Feb 3

SPIL FRA LOVABLE HAT CULT

Lovable Hat Cult har bl.a. udviklet spillene ‘Moontide Traveller’ om den kvindelige cyklus og ‘La Petite Mort’, der simulerer en kvindelig orgasme. Spillet blev straks bandlyst af Apple, men du kan selvfølgelig opleve både det og andre spil fra kulten på Svendborg Graphic i Work2gether i Tinghuset.

View Event →
Copy of ÅBENT VÆRKSTED MED LIVE ANIMATION - nørlum
Feb
2
to Feb 3

Copy of ÅBENT VÆRKSTED MED LIVE ANIMATION - nørlum

Hvordan foregår det, når et professionelt studio kaster sig over at lave en helt ny tegnefilm?

Det får du nu muligheden for at opleve, når det danske Nørlum, et Oscar-nomineret og prisbelønnet animationsstudie, slår dørene op og inviterer dig helt ind i maskinrummet.

I hele festivalugen kan du besøge det åbne studie, og fra første parket opleve det kreative arbejde med at udvikle en helt ny tegnefilm. Du kan kigge animatorerne over skulderen, stille instruktøren spørgsmål og selv prøve kræfter med professionelt tegneudstyr.

Hele teamet står klar til at formidle deres arbejde. De samme folk som netop har færdiggjort en stribe film for Disney til tv-serien om Big Hero 6.

Billedkreditering: Nørlum

View Event →
ÅBENT VÆRKSTED MED LIVE ANIMATION - nørlum
Jan
28
to Feb 1

ÅBENT VÆRKSTED MED LIVE ANIMATION - nørlum

Hvordan foregår det, når et professionelt studio kaster sig over at lave en helt ny tegnefilm?

Det får du nu muligheden for at opleve, når det danske Nørlum, et Oscar-nomineret og prisbelønnet animationsstudie, slår dørene op og inviterer dig helt ind i maskinrummet.

I hele festivalugen kan du besøge det åbne studie, og fra første parket opleve det kreative arbejde med at udvikle en helt ny tegnefilm. Du kan kigge animatorerne over skulderen, stille instruktøren spørgsmål og selv prøve kræfter med professionelt tegneudstyr.

Hele teamet står klar til at formidle deres arbejde. De samme folk som netop har færdiggjort en stribe film for Disney til tv-serien om Big Hero 6.

Billedkreditering: Nørlum

View Event →
Svendborg Graphic
Jan
28
to Feb 3

Svendborg Graphic

Svendborg Graphic er en prisbelønnet festival, der tilbyder sine deltagere en unik oplevelse indenfor tre store, visuelle medier, nemlig tegneserier, spil og animation. Gennem workshops, udstillinger og mangfoldige events vil det være muligt at møde illustratorer, forfattere, spiludviklere, animatorer og andre, der arbejder med at skabe eller formidle visuelle fortællinger.

Der vil blive afholde flere talks og workshops i Tinghuset

View Event →
Kunstbryggeriet Far & Søn præsenterer: Digte & Øl
Jan
18
8:00 PM20:00

Kunstbryggeriet Far & Søn præsenterer: Digte & Øl

Det er en del år siden Far & Søn legede med øl & digte. Mange ting er undersøgt og afprøvet i mellemtiden, men nu tager vi en tur i poesiens verden igen og ser om det kan bære.
Vi har inviteret 3 dygtige forfattere, der kommer og læser op af deres nye materiale. Hertil serveres øl fra Far & Søns normale katalog.

Signe Gjessing, Sternberg og Seimi Nørregaard

Signe Gjessing og Sternberg læser op fra flere af deres værker.
Seimi Nørregaard optræder, ledsaget af Sternbergs beats og loops. Dette er noget helt nyt, som de aldrig har optrådt med før.

View Event →
Fællesværk
Nov
15
5:00 PM17:00

Fællesværk

Netværksmøde for alle freelancere, små og mellemstore virksomheder, uanset branche, med overskriften ” FÆLLESVÆRK ” Her ønsker vi at debattere Sydfyns muligheder i forhold til kultur og erhvervslivets vækst i Svendborg og på Sydfyn. Tilmelding via mail

View Event →